Komma igång och träna som nybörjare

Komma igång och träna som nybörjare

Är man helt och hållet nybörjare kan det vara lite svårt och veta vart man börjar om man vill träna ordentligt. Finns det ett klart och tydligt mål att man vill ha magrutor, få större muskler eller helt enkelt bara må bra är det lättare att utforma träningen. 

En av de viktigaste sakerna då man börjar och träna är att inte gå ut för hårt. Ta det lugnt och låt kroppen vänja sig. Går man ut stenhårt direkt är det lättare att både tröttna och dra på sig skador som tar tid att läka. Glöm inte heller bort att återhämtning och vila är en viktigt del i träningen. När kroppen vilar och återhämtar sig finns det chans för den att ta tillvara på träningen och bygga upp muskler.

För den som ska börja träna är det viktigt att längta till träningen. Hitta den form av träning som passar och är rolig. Alla uppskattar olika saker och därför kan man behöva prova sig fram för att känna att man har hittat rätt. Det viktigaste är att man rör på sig och försöker att köra lite allsidig träning. Både bygga muskler och få kondition på ett balanserat sätt.