Gör en hårmineralanalys

Gör en hårmineralanalys

Tränar man mycket och funderar på om man får i sig alla mineraler och vitaminer som man behöver för att maximera sin träning så går det att göra en hårmineralanalys. Det finns flera företag där man kan beställa ett paket online och man får hem ett paket och kan skicka in ett prov. Exakt vad och hur mycket som krävs varierar lite mellan de som erbjuder tjänsten.

Efter ett par veckor får man provsvaren direkt hem i brevlådan där det tydligt framgår om det finns något i kroppen som man har brist på. Brist på zink kan vara ett av de svar som kommer tillbaka. Utifrån svaret på den analys som man får hem går det att optimera träningen på ett bra och effektivt sätt.

Det är absolut inte nödvändigt att göra denna typ av analys för en person som tränar mycket då det kostar en del pengar, men det kan vara väl investerade pengar. Utifrån de svar som man får går det och se till att man kan maximera träningen på alla nivåer. Svaret gör det också lättare att se över sin kost för att komplementera den på bästa sätt till sin träning.