Få ett träningsupplägg

Få ett träningsupplägg

Träning är en hel vetenskap då det kommer till att äta rätt, träna tillräckligt mycke och ändå ha tid till återhämtning. Idag är det lätt att ta hjälp av en PT, personlig tränare, som både har utbildning och erfarenhet inom området. En PT kan hjälpa till att både utforma ett bra och tydligt schema för kost och träning.

Många av de större gymkedjorna har idag egna personliga tränare som är anställd. Här går det att boka in pass med en person som enbart har fokus på den som tränar. I gymmet kan den motivera och visa nya övningar. För många är det en extra knuff i att ta tag i träningen på ett bra sätt och samtidigt få övningar som är anpassade efter det egna behovet.

Har man sedan tidigare någon form av skada i kroppen kan det vara viktigt att ta upp med en PT redan innan man börjar att träna. Det finns de som är inriktade på både rehabilitering och träning vilket gör att man motverkar nya skador över tid. Genom att ta hjälp av en PT så investerar man också i sin egen hälsa. En kostnad som man ofta kan minska genom att nyttja sitt arbetes friskvårdsbidrag om man vill.