Categories
Uncategorized

Så många kalorier bränner du

Så många kalorier bränner du

Hur mycket förbränner man egentligen när man tränar? Det varierar stort beroende på hur lång man är, hur mycket man väger, hur intensivt man tränar och hur snabbt pulsen slår. Men om man tittar hur många kalorier man förbränner i timmen på ett ungefär om man väger cirka 70 kilo, då ligger löpning (10 km/h), bröstsim, spinning och kampsport högst upp på listan med en kaloriförbrukning på 690 kalorier, 643 kalorier, 630 kalorier och 600 kalorier.

Man bränner också ganska bra när man kör powerwalking! En timmes powerwalking bränner cirka 510 kalorier, så det lönar sig att skynda på stegen ordentligt när man är ute och går. Om man går ner till medeltempo när man är ute och går så bränner man ungefär 330 kalorier i timmen om man väger 70 kilo, vilket också är ganska bra, speciellt om man ser till att man tar minst ett par promenader om dagen.

Det är väldigt bra att börja dagen med en promenad, så istället för att ta sin elcykel till jobbet kan man faktiskt gå istället om det inte är alldeles för långt till jobbet. Elcykel ger å andra sidan också en del motion om man färdas längre sträckor, men kroppen mår otroligt bra av att få promenera så det ska man inte glömma bort.

Om man då cyklar till jobbet och det tar ungefär en halvtimme så förbränner man 155 kalorier om man väger 70 kilo. Men om man tar bilen till jobbet får man kompensera med att gå i en massa trappor istället, som bränner 538 kalorier i halvtimmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *