Categories
Uncategorized

Keto – funkar det verkligen?

Keto-dieten är en populär diet som går ut på att man minskar intaget av kolhydrater och fokuserar på fett, med en lagom dos av protein. Det är en komplex diet som låter ganska skruvad innan man läser på och gör lite research, då man upptäcker att det har gjorts väldigt mycket forskning på keto som visar att denna diet har fantastiska konsekvenser för kroppsbyggnad, hälsa och allmänt välmående.

Keto sträcker sig bortom fitness och går ner på cellnivå, då en ordentlig keto-diet sätter igång kroppens naturliga utrensningssystem för cellförnyelse, avgiftning och generativa processer, i tillägg till automatisk fettförbränning och tonade muskler. Hur kommer detta sig? I grunden handlar keto om att etablera en metabolisk flexibilitet, så att kroppen kan bränna både fett och sockerarter (kolhydrater) för energi. Det betyder att de där fettdepåerna som vi går och släpar på genom åren – de envisa fetterna som gärna fastnar på rumpan, magen och i ansiktet – äntligen förbränns. Då kan man åka elmoped till jobbet med gott samvete.

Faran med keto-dieten är att det är lätt att man går ner i får lågt kaloriintag, eftersom fett är väldigt mättande och när kroppen är nöjd med att bränna det fett som finns tillgängligt så känner man inte längre hunger på samma sätt. Det är ändå väldigt viktigt att man får i sig all mikronäring, vilket är alla mineraler, vitaminer och andra ämnen som krävs för kroppens alla funktioner. Så även om man är glad över sin ketone-nivå får man inte glömma bort att kroppen behöver mer än så för att frodas och skapa långsiktig hälsa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *