Categories
Uncategorized

Glöm inte att tänka på kosten

En utmaning som vi alla måste hantera är det faktum att det bara finns ett begränsat antal timmar i veckan. För att komma i form – och stanna i form – är det därför väldigt viktigt att man har ett regelbundet schema att hålla sig till. Det är så man kan försäkra att man får in tillräckligt många timmar på gymmet i veckan, samtidigt som man har tid och energi över till jobb, familj och vänner.

För att bli en av de bästa och ständigt vara på topp behöver man alltså hantera sin kost på ett effektivt sätt. Tillskott och protein av bästa kvalitet är en av hörnstenarna i kosten, men det är också viktigt att lagar mat hemma med bra ingredienser för att fylla kroppen med allt den behöver för att prestera optimalt. Glöm halvfabrikat och billiga take aways om du vill vara fit, för all sådan mat är fullproppad med dåliga fetter och dåliga ingredienser som drar ner på energin snarare än att bidra med något positivt.

Det kan kännas överväldigande men det behöver inte vara så svårt – planera in en storhandling i veckan och ha en permanent inköpslista. Fyll kylen och frysen och skafferiet en gång i veckan, så slipper du tänka mer på det. Sedan kan man toppa det med ett besök på en schysst restaurang i Jönköping då och då när man inte har tid att laga mat hemma och för att det är ett kul sätt att umgås på. Det gäller att skämma bort sig lite ibland också. Hitta en balans som funkar bra för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *