Categories
Uncategorized

Kom igång med löpning

Löpning är en aktivitet som är väldigt tacksam och lätt att utföra. Det enda som behövs är ett par skor sedan kan man kasta sig ut och springa precis där man önskar. Har man inte tränat på länge kan det vara bra idé och börja väldigt lugnt. Börja med promenader som blir allt mer aktiv, sedan går det att börja jogga korta sträckor, gå en sträcka och jogga igen. Allt eftersom att man märker att konditionen blir bättre går det och börja jogga och träna allt mer aktivt. Det är viktigt och se till att man har bra skor för ändamålet.

Går man ut alldeles för hårt finns risken att man överanstränger sig vilket kan leda till en rad sjukdomstillstånd, några mer allvarlig än andra. Det värsta är att problemen kan bli väldigt långvarig och på så sätt både jobbig och smärtsam. Ett av de problem som kan uppstå är hälsporre vilket gör ont. Hälsporre kan behandlas och de flesta blir mycket bättre på kort tid.

Skulle besvären inte bli bättre trots att man har vilat och bytt ut sina skor till ännu mer ergonomiska behöver man söka vård. Det kan då behövas något form av läkemedel eller kortisonsprutor i hälen. Eftersom att det kan vara lätt och råka ut för denna typ av skada är det otroligt viktigt att man lyssnar på sin kropp och ser till att ta en dag i taget. Att stressa fram ett resultat kommer inte och gynna någon alls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *