Categories
Uncategorized

Ta hand om hela kroppen

När man tränar är det fokus på att bygga en hälsosam kropp som mår bra. Det är kost som ska vara rätt och muskler som ska bli starkare och hålla över tid. Kanske midjemåttet behöver minskas eller så ligger fokus på att omfånget på biceps ska öka. Men det kan vara lätt och glömma bort att ta hand om hela kroppen på ett bra och naturligt sätt. För att man ska må så bra som möjligt räcker det inte och göra små punktinsatser, utan det är viktigt och se till helheten.

Kroppen består till stor del av hud, som har en viktig funktion. Se därför till och ta hand om huden på bästa sätt. Låt den aldrig bli väldigt torr utan använd då återfuktande krämer eller bara ta ett bad med lite babyolja i. En torr hud kan komma att klia och det uppstår små sår vilket inte är speciellt kul alls.

Huden behöver också skyddas från solen. Bränner man sig ordentligt finns risken att man absolut inte kommer kunna träna eftersom det svider och gör otroligt ont. Det bästa sättet för att skydda huden är att stanna i skuggan och inte befinna sig en längre tid i solen. Är det oundvikligt eller man verkligen älskar att sola så bör man välja en solskyddsfaktor med högt skydd. Det tillsammans med keps och skyddande kläder kan göra så att man slipper utsätta huden för större risker än nödvändigt. Kom ihåg och ta hand om hela kroppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *